Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ima a tejberizs előtt (szövegvers) - Vomina

2008.01.31

Ima a tejberizs előtt

 

Köszönöm neked ezt az ételt! Köszönöm annak a sok száz embernek, aki néhány szemet érintett tányérom tartalmából! Köszönöm a munkájukat! Üdvözlöm a kínai ültetvényes rabszolgák lelkét, te pedig üdvözítsd őket! Kérlek! Univerzalisták, másik Úton járnak, mint mi itt a tehenekkel, de ugyanazzal a céllal görbülnek az ültetvények felé. Talán ők jobban tudnak szeretni, hisz csak termelnek, mint a hinduk tehenei a szentre programozott tejet. Mert te vagy a szeretet, nem? Még hogy te ne engednéd magadba a tisztákat? Hisz ők tiszták.

A sok apró rizsszem tányéromon egybe olvad. Valami összefogja őket, pedig egy szellemtelen gép keverte össze ezernyi kéz munkáját csupán. Minden kéznek adj hát egy apró csodát! Áldom őket! Áldd bennem őket Uram!

Megteheted, ha már nyugaton a kereszt kirekeszti őket a mennyből. Pedig egyek ők is veled, ugyanaz hat át minden rizsszemet, ha magába engedi fehér szereteted, feladva a dogmáktól bemerevedett burkot.

De hát érthető a merev határolt elme átka, földbe gyökerezve élni csak így lehet… Nekem elég volt köszönöm.

 Köszönöm a nem éppen szent, nem hindu alföldi tehenek feldolgozott, programozott, dobozolt tejtermését, hogy egy telepen, a megszokott terepen sajtolt kincset adtak a világnak, Neked, és egyben Téged, magad. Hála a vízzel hígítóknak, csak keveset érezhetek ebből a „pogány” kegyből. A hinduk isteni eledele, a tejivó istenek, vagy a mikulás a képzeletben mit tenne vele? Persze meginná, ha tiszta lenne, és nem hagyna nekem egy cseppet, legfeljebb a kémény szélén. Köszönöm az „E” betűknek, hogy egy-egy perccel közelebb visznek a burok elhagyásához, hozzád… persze ez is csak mítosz, mint a mikulás, a tejivás, az hogy „minden ember más”, és „csak egy a megváltás” most is új mítosz teremtek, ahol benned vagyunk, és mind egyként egyek veled, mint kis teremtő rizsszemek.

Köszönöm neked a sámáni felmenőkkel bíró fakanalat, mellyel létrehozhattam ezt a misztikus ételt. Egy világot teremtettem magamnak, és most egyem meg? Igazán köszönök mindent, de már nem eszem belőle…

 

Tejberizs Univerzumom Egyetlen Istene,

                 melynek minden rizsszem része–, a Tej.

Úgy lEgyen

 

 

VOMINA

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tiszta gondolatok

(Janox, 2008.03.31 09:19)

Erre lenne szükség a mai emberek mentalitásában is, amit leírtál Edit. Nagyon kellenek manapság erre az instrukciók!
Mindenki alkossa meg a saját imáját a saját nyelvén, amivel azonosulni tud! :)

"Aki ételt, italt adott..."

(Janka Edit, 2008.03.25 14:05)

"Mikor a magokat szórod a földbe, kár, hogy nem gondolsz többre:
Millió életnek kűzdelmes útja érted is indul körbe..."- írta régesrég Adamis Anna (Presser-Adamis:Harminc éves vagyok).
Őseink még együttéltek a természettel (Istennel)annyira, hogy étkezéseik előtt hálát adtak:"Aki ételt, italt adott, annak neve legyen áldott..."

meditáció az ételhez

(Janox, 2008.03.05 23:52)

Igen! Érdekes lenne mindig kicsit az összekapcsolódó távoli múltba futó struktúráját átgondolva az ételnek átélni a hálát evés előtt - ez valóban valamiféle meditáció szintő dolog lenne.

Pozitív programot építenénk a szervezetünkbe!

Jó a honlap

(BluE $TEEL, 2008.03.03 17:36)

Nagyon jó dolog, hogy ilyen cizellált, kidolgozott módon hálaadással kezded az étkezést. Ez egyfajta meditáció, te és a hozzád közeledő -megevés- külvilág között. Valami hasonlót jó lenne minden étkezés előtt elmondani, meditálni az ételről.