Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Döbbenetes Kövületek titkai

2008.01.21

Döbbenetes kövületek titkai

 

Kép    A második fejezetben rejtélyes, mesterséges eredetű, több millió éves leletekről lesz szó, melyek magyarázatára több lehetséges hipotézist felvonultatunk majd. Az utóbbi 150 évben számos olyan lelet látott napvilágot, ami valahogy sehogy nem illik bele mai történelemszemléletünkbe, s nem elképzelhetetlen, hogy egy földönkívüli civilizáció hagyta azt maga után hátra.

   A leletek vizsgálata után, elérkezve az emberi kultúrák megjelenésének történetéhez igyekezni fogunk megtalálni a magyarázatot olyan kérdésekre, mint például, miként lehettek képesek „primitív” emberek többtíz tonnás monolitok (egy darabból álló kövek) szállítására az őskorban. Vajon tényleg az idegenek állnak az ilyen ügyletek hátterében, vagy alábecsültük őseink tudását?

 

A 3 milliárd éves dél-afrikai „varázsgömbök”

 

   Dél-Afrika különböző részein összesen körülbelül 200 különös fémgömb került elő különböző kőzetekbe ágyazódva. Állítólag az 1970-es években kezdődött az egész, amikor az országban a többfelé fellelt sziklaképeket akarták múzeumokba szállítani. Mikor lefűrészelték a sziklarajzokat, a szabad ég alatt álló sziklákról, akkor a kövületek belsejében felbukkantak ezek a golyók.

   Mindegyikük pontosan gömb alakú, és egyenlítőjükön egy, kettő vagy három bevésett vonal fut körbe. Nagyságukban 3 és 15 cm-es átmérő közötti. A kutatók néhányat közülük szétfűrészeltek, így kiderült, hogy a gömböket kívülről 6 mm vastagan páncélszerű védőréteg borítja. Belül egyesekben szivacsos anyagot találtak, amely a levegővel való érintkezésre porrá morzsolódott.

   Az akadémikusok többsége azt az abszurd nézetet támogatta, hogy ezek természetes képződmények. A kutatók azonban rávilágítottak arra a tényre, hogy a gömbök olyan acél-nikkel ötvözetből készültek, ami a természetben, ebben a formában egyáltalán nem fordul elő. A dél-afrikai Klerksdorfi Múzeum igazgatja szerint a gömbök megoldatlan rejtélyt jelentenek, ugyanis valamiféle különleges energiát hordoznak, amitől folyamatosan vibrálnak.

   A legérdekesebb azonban az egészben, hogy a gömbök elméletileg csakis a sziklák keletkezésekor kerülhettek azok belsejébe, ennek pedig már 3 milliárd éve. Abban az időben az életnek még csak a lehető legkezdetlegesebb formája volt jelen a Földön. Ezek az élőlények heterotróf prokairóták voltak: baktériumok és kékbaktériumok. A prokairóta élőlények csakis egysejtűek lehetnek és nincs hártyával körülhatárolt sejtmagjuk. Heterotrófnak pedig azokat az élőlényeket nevezzük, melyek a környezetükből felvett szerves anyagokból építik fel saját testüket. Az akkori élőlények tehát maximum arra voltak képesek, hogy fotoszintetizáljanak, a Nap fényéből energiát nyerjenek, de arra semmiképpen sem, hogy ilyen gömböket alkossanak, mikor még sejttársulások létrehozására sem voltak képesek. Kérem, nézzétek el nekem ezt a kissé hóbortos eszmefuttatást, és egyben ne haragudjatok rám a következő kérdések miatt se!

 Vajon egy 3 milliárd évvel ezelőtt itt járt földönkívüli civilizáció ültette el az élet csíráit bolygónkon? Vagy spontán időtörés következtében kerültek a sziklákba a gömbök?

Ottosdal városka mellett pirofillit-rétegben olyan keménységű gömböket találtak, melyekre acél végű vésővel is nehéz lenne bármit is rajzolni. Oldalukon mégis bevágás látható. A kaliforniai Kozmikus Kutatások Intézetében megvizsgálták az egyik ilyen gömböt és arra a megállapításra jutottak, hogy a mai földi technika nem lenne képes olyan stabilitást adni ezeknek a szerkezeteknek, amilyennel készítőik felvértezték őket.

   Egy afrikai törzsi varázslót, elvittek az egyik múzeumba ahol a varázs golyókat tárolják, hogy megtekintse azokat. A sámán elmondása szerint azok a kozmoszból érkeztek és varázserővel bírnak. Vajon az öregnek tényleg igaza volt?

 

Párszáz millió éves leletek

 

   Egy ezüsthöz hasonló fémből készült vázát találtak meg a Massachusetts államban található Dorchester városban. A lelet egy építkezés előkészítéséhez szükséges robbantás elvégzése után került elő egy körülbelül 4-5 méter mélyen kirobbantott kőzet darabjai között két darabra szakadva. Állítólag a váza oldalán ezüstberakások voltak, melyek virágmotívumokat formáztak. Ahhoz hogy ez az edény belekerüljön az ezen a területen lévő kőzetbe az USA geológiai szolgálatának elemzése szerint a prekambrium időszakában kellett keletkeznie. Ez hozzávetőleg 600 millió éve volt. Ez az időpont a Földkorszakok közül az óidő kezdetére esik, amikor még éppenhogy kezdtek kialakulni az ősi puhatestűek a moszatok és a legegyszerűbb gombafajok, igazán csak ekkor vette kezdetét az evolúció.

Amerikában miként lehettek volna képesek ilyen fémtárgy létrehozására még csak 1000 évvel ezelőtt is, ha nem létezett valaha egy a ma elképzeltnél jóval fejlettebb civilizáció a világnak azon a területén. A hivatalos verzió szerint ugyanis az európaiak 1492-től kezdve fokozatosan vitték át a felfedezett kontinensre technikai tudásukat. Ha egy 1000 éves fémváza észak-amerikai felfedezése is nagy port kavarna, vajon miért nem kapott ez a 600000x1000 éves lelet jóval nagyobb figyelmet?

   A rejtélykutatók és az álmodozók –, mint én – szeretik azt hangsúlyozni, hogy az akadémista tudomány konzervatív képviselői mindent megtesznek, hogy eltusolják az effajta csodákat, amik nem illenek bele társadalmilag kötelezővé tett világnézetünkbe, a hivatalosan elfogadott és tanított történelemszemlélet kirakósjátékába. A szkeptikusok azzal védekeznek az ilyen történetek ellen, hogy csakis csalásról lehett szó, tévedésről, vagy egyszerű kitalációról. Na de nem lehet a világon ennyi őrületes tévedés! Kézzel fogható bizonyítékokra nagyon jó példaként szolgálnak az előbb tárgyalt „dél-afrikai varázsgömbök”.

   Valóban úgy tűnik, hogy az ember nem szereti bevallani tévedését, sokan közülünk mindentudónak képzelik magukat, pedig minden kutatónak meg kellene fontolnia a következő mondást: „a bölcs még a bolondtól is tanul, a bolond pedig még a bölcstől sem”. Persze ezalatt nem azt értem, hogy minden hülyeséget higgyünk el, hanem azt, hogy legyünk képesek tanulni a hallott információkból, attól függetlenül, hogy azokat neves kutatók vagy egyszerű hétköznapi emberek, esetleg lelkes parakutatók mondták el nekünk. „Sose azt nézd, hogy ki mondja, hanem, hogy mit mond!”

   Természetesen Európában is találtak az előzőekhez hasonló, rejtélyes leleteket. Skóciában állítólag gránittömbbe ágyazódva bukkantak rá egy olyon fémszegre, ami egészen biztos, hogy mesterséges képződmény, s nem a természet fura játékának szüleménye. Egyébként ez a kb. 600 millió éves szeg a XIX. sz.-ban került elő.

Alig hihető, de egy hasonló korú kőzetbe ágyazódva találtak rá egy fadarabra, amely ugyan nem volt megmunkálva, mégis ellentmondani látszik a tudósok jól felépített fejlődési rendszerék. Érdemes ugyanis tudni, hogy a legősibb nyitvatermő növények is mindössze 350 millió éve jelentek meg a Földön. Ez azt jelenti, hogy amikor a kőzetbe kerül a fadarab, még nem is éltek fák? A tudomány mai állása szerint úgy tűnik. Azt az elméletet itt meglehetősen erőltetett volna alkalmazni, hogy idegen lények a saját bolygójukról magukkal hoztak egy fadarabot, nem gondolják? Egyáltalán nem valószínű, hogy egy távoli csillagrendszer bolygóján ilyen hasonlóságú heterotróf élőlények alakuljanak ki, vagy mégis lehetséges volna? Egy biztos: az élet körforgásának fenntartásához, a fotoszintézishez nagyban hozzájárulnak a fák. Azonban egy másik bolygón valószínűleg eltérő körülmények uralkodnak, ezért más lehet a megjelenése egy a légkör frissítését végző szervezetnek is. Kivéve, ha egy milliárd évekkel fejlettebb civilizáció időszakosan beavatkozva a Föld élőlényeinek természetes fejlődésébe tudatosan irányítja az evolúció menetét.

  Angliában egy aranyláncot találtak 1844-ben egy széntartalmú kőzetbe ágyazódva. A szakemberek a kőzetréteg korát a XX. sz. végi vizsgálatokkor 320-360 millió évesre becsülték. A tudomány mai állása szerint hozzávetőlegesen ebben az időszakban terjedtek el bolygónkon a rovarok és a kétéltűek, valamint megjelentek az első őshüllők, azaz dinoszauruszok.

   Ugyanebben az időszakban, azaz a karbonban keletkezett széntömbbe ágyazódva találtak rá egy másik aranyláncra is, ezúttal az USA-ban, 1891-ben. Illions államban, Morrisonville városban egy helyi lakos, S. W. Culp asszony állítólag akkor talált rá, mikor a tüzeléshez széntömböket hasított darabokra. Az egyik széntömb belsejéből került elő ez az érdekes lelet, s a kettévált kőtömb belsejében állítólag megfigyelhető volt a lánc lenyomata is. Az a szénbánya, melyből Morrisonville-be szállították a szenet 260-320 millió éves lehet.

   Egy vaskehely pedi Oklahomában került elő 1912-ben. A széntömbben melyben a lelet vlt látszott a tárgy lenyomata is. A szénréteg, melyből kibányászták több mint 310 millió éves volt.

 

Ezekután azt hiszem érdemes elgondolkozni rajta, milyen okok húzódhatnak meg meg az ilyen rejtélyes leletek hátterében Bizonyára sok esetben az ártatlan tévedés, máskor a tudatos csalás a magyarázat, de egészen biztos, hogy nem minden esetben! Vajon ilyenkor földönkívüli erőkre kell gondolnunk, vagy a jövő embereinek időutazási kísérleteinek melléktermékére? Eseteleg spontán időtörések felelősek a leletekért, melyek évszázmilliókat utaztak vissza a múltba? Sok hipotézis van, hogy melyiket fogadjuk el, a mi döntésünk.

 

 

Vomina

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

download fifa 15 crack

(golftresjab, 2018.07.06 10:15)

Не обманывайтесь на этот счет.

---
куль))) скачать fifa 15 16, fifa 15 скачать торрент русская версия pc а также <a href="http://15fifa.ru/">еа спорт</a> fifa 15 16 скачать торрент

nincs hivatkozás

(a kíváncsi, 2018.06.18 15:14)

bár sokan elhiszik így is, de szükséges volna mindehhez hivatkozás a forrásra, hogy honnan vetted ezeket - és persze az ellenőrzésed is, hogy hiteles források ezek - ez nem könnyű, de enélkül légből kapott állítások

fifa 15 pc скачать игры через торрент

(garneuEl, 2018.03.26 12:43)

Я извиняюсь, но, по-моему, Вы не правы. Могу это доказать. Пишите мне в PM, пообщаемся.

---
Я думаю, что Вы допускаете ошибку. fifa 15 скачать торрент на пк, скачать fifa 15 пиратка а также [url=http://15fifa.ru/raznoe-fifa-15/32-zvuk-fifa-15-mezhdunarodnye-kommentatory-skachat.html]fifa 15 русские комментаторы скачать[/url] скачать fifa 15 на андроид полную версию