Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tibeti Hangmasszázs - Bodacz

2008.01.22

TIBETI HANGMASSZÁZS:

Kép

 

   Fény és rezgés

 

 

A hangterápiás gyógyítás egy különleges eljárása a fizikai test rezgésének a visszaállításában. Mint tudjuk ,a világ rezgésekből áll össze. Indiában már több mint ötezer évvel ezelőtt is tudták, hogy a test, a lélek ,és a szellem csak akkor működhet tökéletesen, ha harmóniában vannak egymással. A betegségek akkor kerülnek előtérbe, ha a test sejtjeinek a rezgése megváltozik, csökken, vagy nagyon megemelkedik. A keleti kultúrákban úgy gondolják, hogy az univerzum és az emberek fényből és rezgésekből keletkeztek. Ha abból indulunk ki, hogy minden és mindenki fényből és rezgésekből áll össze, akkor tudatosodhat bennünk az  érzés, hogy  testünk folyamatos rezgésben és változásban van. Így átadhatjuk magunkat ezeknek az érzéseknek és rezgéseknek.

 

 

 

A gyógyítás menete 

 

 

A hangtálak különböző rezgésekkel rendelkeznek. A fizikai test 70-80% vízből áll ,ezért a rezgéseket szabadon szállítják a testben minden irányban. A tálak rezgése a bőrön és izmokon keresztül eljut a sejtekig ,és sejtszinten fejti ki a hatását ( visszaállítja a sejteknek az alap rezgését). A gyógyulni vágyó kliens ruhában fekszik az ágyon, a testére felhelyezett tálat vagy tálakat filc ütő segítségével közepes erővel megütjük. Ekkor a testre helyezett tál rezgése mélyen behatol a sejtekbe és szétárad a testben.

 Felébresztve az akupunktúrás pontokat, meridiánokat, tisztítja és feltölti a csakrákat és az aurát. A kezelés alatt folyamatos ütésekkel tartjuk fenn a rezgéseket, melynek időtartama 35-45 percet vesz igénybe. Ezen idő alatt a test különböző pontjaira helyezett tálak a vízháztartás hatására át -strukturálják a fizikai testet, minek következtében egy öngyógyító folyamat indul el. Rendszeres kezelések hatására a fizikai test sejtjei visszanyerik eredeti rezgésüket, és megszűnnek a betegségek. A rezgések mellett a hangoknak is

 fontos szerepe van a gyógyításban. A hangok eljutnak az agyba, és a  a lélekhez, majd meditatív állapotba juttatják a vendéget, melynek hatására a rezgések még könnyebben és mélyebben jutnak el a sejtekhez.

 

 A hangterápiás gyógyítás hatásai:

 

- oldja a stresszt és a feszültségeket

-         segít az izületi betegségek gyógyításában

- oldja az idegbecsípődéseket

-         segít a gerincsérv gyógyulási folyamataiban

-         megszünteti a migrénes fejfájásokat

-         szabályozza az emésztést

-         javítja a vérkeringést a végtagokban

-         oldja a fizikai testben az energia blokkokat

-         segít a koncentrációban, tanulásban

-         nyugtatja a testet és a lelket, segít az alvásban

-         lecsillapítja a hiperaktív gyerekeket és felnőtteket

 

Gyakorlatilag hat az egész testre és azon belül a lélekre is. Ezáltal visszanyerheti mindenki a test felett az irányítást, ezáltal ismét egészségesnek érezheti és tudhatja magát.

 

Összeállította: Bodacz Zsolt

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

8000 dob

(Drummer, 2008.03.16 23:01)

Kedves Hagyományőrző Testvérek!

Úgy tűnik, mintha mostanában az idő kerekei is gyorsabban forognának, az elmúlt századok eseményeihez képest. Őseink elveszettnek hitt hagyatékai egymás után kerülnek felszínre, s úgy tűnik, hogy nem kell már mást tennünk mint újra belemeríteni kupánkat az elapadtnak hitt forrásba. Olyan időket élünk, melyekben a szokottnál is több a felelősségünk. Nekünk magyaroknak elsősorban az, hogy megismerjük, ápoljuk és használjuk ezt a hagyatékot, hiszen jövőnk felé, a múlton és a jelenen keresztül vezet az út. A Jóisten áldása, hogy Imre Bácsán keresztül bárki számára, ki szomjúhozza, elérhetővé váltak Yotengrit tanításai, melyek segítenek megtalálni önmagunkat és helyünket a családban, közösségben, és a nemzeten belül, és irányt mutatnak küldetésben és kötelességvállalásban. De legalább annyira fontos rugalmasnak és nyitottnak lennünk, és beilleszteni tapasztalatainkat egy nagyobb, univerzális körbe is, tudván, hogy az erő nem az elkülönülésben, hanem az összefogásban rejlik, hiszen minden ember, minden közösség és népcsoport egy, -de nem egyetlen- láncszeme a Teremtésnek.

Egy - az idő szűkössége folytán, gyorsfordítással készült- levelet szeretnék tolmácsolni, mely indián testvérek üzenetét tartalmazza. (Kérném, hogy nézzétek el az esetleges hibákat és magyartalanságokat, és a szívetekkel olvassatok inkább). Bízom benne, hogy az üzenete lényege Titeket is megérint és, hogy Ti is érdemesnek találjátok majd beilleszteni azt a március 21-i szertartásokba.

Minden a rokonom!

Áldás:

Bálint Zsuzsa (Banesusqueil)

U.i.: Az eredeti szövegben szereplő sacred drum (szent dob) kifejezéseket az érthetőség kedvéért sámándobnak fordítottam. Mea culpa.

és nem mellesleg...

(Janox, 2008.03.06 00:03)

Bodacz Zsolt sámándobolással is foglalkozik!!!