Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


augusztus 1-15.

2008.08.06

 

  AUGUSZTUS 1
  
  Kreativitásunk forrása a bennünk lévő gyermek
  
  
  Fontos kapcsolatot teremtenünk a belső gyermekkel, mert ő kreativitásunk kulcsa. A kisgyerekek végtelenül kreatívak, mert még nem alakultak ki bennük gátlások. Könnyen eljátszadoznak képzeletükkel. Imádnak festeni és rajzolni. Dalocskákat énekelnek. Táncolnak. Varázslatosan kreatív lények.
  
  Mi is ilyenek vagyunk. Gyerekkorunkban bennünk is megvolt ez a varázslatos alkotóerő, amelyet felnőttként elfojtottunk. Ha kapcsolatba kerülünk a bennünk lévő gyermekkel, felszabadítjuk saját kreativitásunkat.
  
  
  *
  
  A bennem lévő gyermek
  előbújik,
  hogy játsszon.

  AUGUSZTUS 2
  
  A kreativitás kulcsa a kockázat vállalása
  
  
  A kreativitás kulcsa az, hogy merjünk kipróbálni valami újat, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. A bennünk lévő alkotó gyermek lényünknek az a része, amely nem fél az új dolgoktól. Mikor a gyerekek rajzolnak, nem izgatja őket, hogy a kép úgy sikerül-e majd, ahogy valamilyen kritikus elvárná. Pusztán a rajzolás öröméért rajzolnak. Úgy táplálhatjuk alkotóenergiáinkat, hogy odafigyelünk erre a gyermeki oldalunkra és kipróbálunk olyasmit, ami örömet okoz, izgalmas, élvezetes, új, más. Ahogy kapcsolatba kerülünk a bennünk lévő gyermekkel, a kreativitás teljesen új területeit fedezzük fel önmagunkban, ami rengeteg öröm és boldogság forrása lehet.
  
  
  *
  
  Hajlandó vagyok vállalni
  az új dolgok kipróbálásával
  járó kockázatot.
  Megtalálom saját kreativitásom kulcsát.

  AUGUSZTUS 3
  
  Mindenki kreatív
  
  
  Sok ember azt hiszi, hogy belőle hiányzik a kreativitás. Ez általában fiatalkori beidegződés eredménye. Valaki akkor elhitette velünk, hogy nem vagyunk kreatívak. Vagy annyi kritikát, bírálatot kaptunk, hogy nem mertünk újból próbálkozni. Mindenesetre nem kaptunk elég bátorítást és támogatást természetes alkotóképességünk kifejezésére, és ebből arra következtettünk, hogy nem vagyunk kreatívak. De ha megszabadulunk gátlásainktól, félelmeinktől, meglátjuk, mennyi alkotóenergia rejlik bennünk.
  
  
  *
  
  Kreatív
  lény
  vagyok.

  AUGUSZTUS 4
  
  Sokféleképpen lehetünk kreatívak
  
  
  Hajlamosak vagyunk a kreativitást csak bizonyos típusú tevékenységekre korlátozni. Mindenki tudja, hogy például a képzőművészet, a tánc vagy a zene alkotó tevékenység, de nem biztos, hogy észrevesszük, mennyi kreativitás szükséges egy üzleti vállalkozás irányításához vagy a gyermekneveléshez. Pedig ezek nagyon is alkotó tevékenységek. Például egy gyerek felnevelése roppant kreatív hozzájárulás lehet a világ egészének fejlődéséhez.
  
  Ha érzékelni akarod a kreativitásodat, gondolkozz el azon, mit szeretsz csinálni; mi "fakad belőled" könnyen és természetesen. Képes vagy meglátni az alkotást ezekben a dolgokban? Fel tudod becsülni, hogyan jut általuk kifejezésre lényed egyik fontos aspektusa?
  
  
  *
  
  Felismerem
  a kreativitást mindenben,
  amit csak csinálok.

  AUGUSZTUS 5
  
  Ha kreatív akarsz lenni, ne riadj vissza semmitől
  
  
  Ha kreatív akarsz lenni, fontos, hogy ne félj a kudarctól. Segít, ha kisebb dolgokkal kezded. Egyszerre csak egy új dolgot próbálj ki. Gondolkozz azon, mi az az alkotó tevékenység, amihez kedvet érzel. Milyen apró lépéseket tehetnél, hogy megvalósítsd az álmod?
  
  Sok ember túl öregnek tartja magát ahhoz, hogy kipróbáljon valami újat. Azt hiszik, ha gyerekkorukban nem kezdtek el valamit, akkor most már késő. Soha nem késő. Ne feledd, sohasem kötelező megmutatnod másnak, amit csinálsz. Magadnak csinálod, saját örömödre.
  
  
  *
  
  Nem félek a kudarctól,
  és még ma kipróbálok
  egy új, kreatív tevékenységet.

  AUGUSZTUS 6
  
  Testünk a kreatív kifejezés egyik formája
  
  
  Tudjuk, hogy alapvetően mindenki kreatív lény, egy szellemiség, aki anyagi testet öltött. Első alkotásunk e fizikai test létrehozása. Ahogy belül változunk, testünk, amely szellemünk kifejeződése, szintén változik. Minél jobban megismerjük, elismerjük, kifejezzük alkotóerőnket, annál inkább láthatóvá válik szellemünk elsődleges alkotásunkban, a testünkben.
  
  Vizsgáld meg, miként akadályozod alkotóerőd kifejeződését, és ezt a tested miképpen tükrözi. Ha eltávolítod ezeket a gátakat a kreatív kifejezés útjából, tested is tükrözni fogja ezt az átalakulást.
  
  
  *
  
  Testem
  alkotó szellemem
  kifejeződése.

  AUGUSZTUS 7
  
  A belső kritikus akadályozhatja kreativitásunkat
  
  
  A felnőttek kreativitását legjobban a belső kritikus akadályozza: lényünknek az a része, amely kritizál mindent, amit csak csinálunk. Belső kritikusunk normákat állított fel a tökéletességről, arról, hogy mit hogyan kell csinálni. Ezeket a normákat a világtól leste el. A kritikus feladata az, hogy kifogásolja, ha valamit nem úgy csinálunk, ahogy ő elképzeli. Legtöbbünket ez a kritikus akadályoz meg abban, hogy kifejezésre merjük juttatni kreativitásunkat.
  
  Azoknak, akik beengedték életükbe a kreativitásukat, sikerült valamilyen módon hosszabb időre elhallgattatni kritikusukat, így az alkotóenergia spontán felszínre törhetett.
  
  
  *
  
  Beengedem
  életembe
  a kreatív energiámat.

  AUGUSZTUS 8
  
  A perfekcionista gátolja a kreativitást
  
  
  Ha erős benned a perfekcionista - aki a tökéletességre való törekvést képviseli -, nehéz alkotnod, mert őt semmi sem fogja maradéktalanul kielégíteni. Ki kell fejlesztened magadban egy feleselő hangot, amely új dolgok kipróbálására bátorít téged, és azt mondja: "Nem érdekel, milyen lesz az eredmény!" Sokat segíthet egy "alkotást támogató rendszer". Ez a rendszer állhat egy emberből, vagy egy kis csoportból, akik bátorítanak kreatív ötleteid kipróbálására és megvalósítására, nem csak bírálnak állandóan. Ahogy Maxwell Perkins mondta: "Ne törődj semmivel, csak írd le egy papírra, majd meglátjuk, mit lehet vele kezdeni."
  
  
  *
  
  Kreativitásod megnyilvánulásainak
  nem kell
  tökéleteseknek lenniük.

  AUGUSZTUS 9
  
  Találj egy új területet
  
  
  Sok ember egyvalamiben kreatív, de más területen nem az. Ha valamiben kreatív vagy, előnyt élvezel, mert tudod, hogyan kell engedni az alkotóenergia áramlását. Gondolkodj el azon, mi mindent csinálsz életednek e vonatkozásában. Ha zenélsz, vagy ha az üzleti életben vagy kreatív, mi teszi számodra lehetővé ezt? Hogyan hallgattatod el a benned lévő kritikust? Hogyan bízol magadban? Hogyan fejezed ki magad?
  
  Gondolkozz azon is, miként használhatnád ugyanezt a módszert életed egyéb területein is, hogyan alkalmazhatnád valami új dologgal kapcsolatban, hogy kreatív energiád áramlása elindulhasson egy új irányba.
  
  
  *
  
  Életem új területein is
  kifejezem
  kreatív energiámat.

  AUGUSZTUS 10
  
  A kreativitással együtt jár a kísérletezés
  
  
  A kreativitás alapelve az, hogy kifejezel valamit. Engedd szabadjára azt, amit kifejezni szeretnél. Fejezz ki bátran olyan dolgokat is, amelyek nem tökéletesek, nem csodálatra méltók. A kreatív emberek nem félnek a hibáktól. Majdnem minden sikeres ember állítja, hogy több kudarc volt életében, mint siker. Sok mindennel próbálkoztak, és nem mind jött be. Néhány közülük nagyon elkeserítő csalódás volt, mégis folytatták, és újra kockáztattak.
  
  
  *
  
  Hajlandó vagyok hibázni
  és tanulni
  a hibáimból.

  AUGUSZTUS 11
  
  Légy könnyed!
  
  
  A kreativitáshoz játékosságra van szükség, vidámságra. A kreativitás kalandvágyat is kíván. Próbáld meg egy kicsit könnyedebben venni a dolgokat, ne legyél olyan szigorú magadhoz. Ha mindent túlságosan komolyan veszünk, akkor megfosztjuk magunkat az új dolgok felfedezéséhez nélkülözhetetlen kalandvágytól.
  
  
  *
  
  A mai napot
  izgalmas kalandnak
  veszem.

  AUGUSZTUS 12
  
  Az alkotó erők előcsalogatása
  
  
  Adok néhány ötletet a kreatív energia áramlását akadályozó gátak eltávolítására és az áramlás beindítására. Vegyél néhány nagyobb papírlapot, és egypár szép színű tollat. Keress egy csendes helyet, ahol senki sem fog zavarni. Hangolódj rá azokra az érzelmeidre, amelyek azt súgják belülről, hogy nem vagy kreatív. Az egyik színes tollal írd le összes kételyedet, saját bíráló gondolataidat és érzeteidet. Aztán hangolódj rá a benned lévő alkotóerőre. Egy másszínű tollal, egy másik papírra írd le a kreatív hang összes érzelmét, ötleteit, gondolatait, fantáziáit. A harmadik papírra rajzold le magadat, ahogy kifejezed kreativitásodat a világban: olyan színnel, amilyennel akarod, a kép lehet élethű vagy absztrakt.
  
  Ne érdekeljen, hogy képed művészi-e vagy sem. Csak engedd, hogy előbújjon belőled a kreatív kisgyerek és elkezdjen játszani.
  
  
  *
  
  A bennem lévő kreatív kisgyerek
  jól szórakozik.

  AUGUSZTUS 13
  
  A kreativitás boldoggá és spontánná tesz
  
  
  Kreativitásunk fejlesztésének célja saját örömünk. Az, hogy érezd, csatorna vagy, érezd és engedd a kreatív energia keresztüláramlását. Ha minden tevékenységünket ezzel a tudattal végezzük, akkor nem azon lesz a hangsúly, hogy tökéletesen akarunk mindent csinálni, vagy egy meghatározott eredményt akarunk elérni. Az életet ugyanolyan örömmel fogjuk élni, mint a kisgyerekek, akik hagyják, hogy spontán energiáik irányítsák őket, és azt teszik, amire kedvük van.
  
  
  *
  
  Engedem,
  hogy kreatív energiám
  keresztüláramoljon rajtam.

  AUGUSZTUS 14
  
  Fantáziálj
  
  
  Mindenki szeret ábrándozni arról, hogy mit csinálna, ha lehetőségei engednék. Engedd meg magadnak, hogy szabadon képzelődj. Élvezd! Kérdezd meg magadtól: "Mit szeretsz csinálni? Mi megy könnyen neked? Mi okoz örömet? Mi az, amit magadtól csinálsz, anélkül, hogy tudatosan kigondolnád? Hogyan fejleszthetnéd ezt tovább? Meg tudnál-e élni abból a tevékenységből, amit a legjobban élvezel, ami a legtöbb örömet okozza?" Még véletlenül se szabj magadnak korlátokat. Légy nyitott minden lehetőségre, azokra is, amelyektől régen eltiltottad magad. Még ma derítsd fel és fejezd ki fantáziáidat: írásban, vagy rajzban, vagy beszéld meg valakivel.
  
  
  *
  
  Élvezem
  alkotó
  fantáziámat.

  AUGUSZTUS 15
  
  Próbálj ki valami újat
  
  
  Próbálj meg apró dolgokban kreatívabb lenni, fejezd ki magad másként, mint eddig tetted. Ne tedd túl magasra a mércét, mert ha kudarc ér, elkedvetlenedsz. Kis dolgokkal kezdd. Először olyasmit csinálj, ami viszonylag könnyű, mégis élvezetes. Aztán dicsérd meg magad azért, amit tettél. Ha apró léptekkel haladsz, végül elérkezel úticélodhoz. Élvezd az utat.
  
  A képlet végül is egyszerű: csinálhatod a dolgokat ugyanúgy, ahogy régebben szoktad; ez biztonságos, de ugyanakkor kicsit unalmas is, érdektelen, vagy kipróbálhatsz valami mást. Általában azért nem kísérletezünk új dolgokkal, mert a belső védelmezőnk attól tart, hogy azzal veszélybe sodornánk magunkat. De ha meggyőzzük őt, hogy nem kísérletezünk túl sok mindennel egyszerre, és tényleg óvatosak leszünk, akkor életünkbe több izgalmat és élvezetet vihetünk.
  
  
  *
  
  Ma
  kipróbálok
  valami újat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

скачать fifa 15 на телефон бесплатно

(garneuEl, 2018.03.30 18:50)

Какие слова... супер, блестящая фраза

---
Я извиняюсь, но, по-моему, Вы допускаете ошибку. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, поговорим. fifa 15 3dm v5 скачать торрент, скачать fifa 15 by xatab через торрент и <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html>скачать взломанную фифа 15 на пк</a> скачать фифа 15 на пк без origin

XEvil 4.0 is decoding 99% types of captcha

(Mashasum, 2017.12.13 13:45)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet CAPTCHA's.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"