Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


november 1-15.

2008.08.06

  NOVEMBER 1
  
  Becsüld az utazást
  
  
  A tudatosodás folyamata végtelen: egy életen keresztül tartó utazás. Nem csupán annyiról van szó, hogy elolvasunk egy könyvet, elmondunk néhány megerősítést, vagy alkalmazunk egy módszert, és ezzel megoldódik az életünk. Bár sok tanító ezt ígéri. Ebből adódnak az irreális elvárások. Elsősorban érzelmi síkon a teljes gyógyulás gyakran többéves összpontosított munkát is igényel. Ámulatba ejtően gyors gyógyulás mégis bekövetkezhet, a következő módszerek használatával: kreatív vizualizáció, intuíciónk kifejlesztése és követése, belső hangjaink párbeszédének alkalmazása. Ugyanakkor a tudatossá válás mélyreható folyamat. Egyre mélyebb és mélyebb rétegekhez jutunk el, egyre többet tanulunk, tudásunkat egységbe rendezzük, újabb és újabb kapukat nyitunk meg. Nincs olyan pont, ahol a folyamatnak vége szakadna. Sohasem mondhatjuk azt, hogy "befejeztem".
  
  
  *
  
  Tisztelem azt az ösvényt, amelyen elindultam.
  Becsülöm a tudatosság felé vezető
  és egy életen át tartó utazást.

  NOVEMBER 2
  
  A megvilágosodás folyamatának négy állomása van
  
  
  A legtöbb embernél a megvilágosodás folyamata valamilyen spirituális élménnyel kezdődik. Néha ez az élmény tudatosul, néha nem. Megnyílunk a lélek előtt, és valamilyen szinten ezt észleljük vagy érezzük. Aztán kíváncsiak leszünk élményünk jelentésére, és a mentális szintet kezdjük felderíteni. Valamilyen ponton aztán az emocionális síkkal is szembe kerülünk, ami érzelmi gátjaink eltávolításával és sebeink begyógyításával jár. Erre azért van szükség, mert sérüléseink akadályozzák bennünk az életerő szabad áramlását. Ezután tudja a lelkünk teljesen betölteni testünket.
  
  
  *
  
  Feltárom és egységbe rendezem
  mind a négy szintet
  - a lelki, a mentális, az érzelmi és a fizikai szintet is.

  NOVEMBER 3
  
  A megértés mélysége
  
  
  A megértés különböző szintjeit járjuk meg a tudatosodás folyamatában. Először elsajátítunk egy elvet vagy koncepciót. Akkor egy ideig ezt kell megélnünk. A megértés mélyebb szintjét akkor éred el, ha lépésről lépésre teszed ezt. Ekkor tudatosodik benned, hogy különböző szintek vannak. Hagyjuk, hogy ez a folyamat mintegy magától történjen: ez nagyon fontos. Ne légy türelmetlen, ne akarj mindent egyszerre megtanulni. És ne haragudj magadra, ha rájössz, mi mindent nem értettél régebben. Dicsérd meg magad azért, amit nap mint nap tanulsz.
  
  
  *
  
  Megértésem
  napról napra
  mélyül.

  NOVEMBER 4
  
  Engedd, hogy érezz
  
  
  Társadalmunk rettenetes erővel tiltakozik a túl sok érzelem ellen. Félünk átérezni a nyomasztó félelmet, a sértettséget, a haragot vagy a bánatot. De ez megfordítva is igaz: az igazi szeretettől, szenvedélytől és örömtől is félünk. Végül már ott tartunk, hogy igyekszünk szűk határok között tartani érzelmeinket, s a végleteket minél messzebb elkerülni. Ez meggátol bennünket abban, hogy az életet a maga teljességében megéljük.
  
  
  *
  
  Megtanulom átérezni
  az összes érzelmemet.

  NOVEMBER 5
  
  Emocionális gyógyítás
  
  
  Sok ember fél szembesülni lénye emocionális gyógyításával. Az emberekben általában az emocionális szinttel kapcsolatban van a legtöbb ellenállás. A mentális szinten jelentkező új gondolatok felderítése könnyű, hiszen, úgymond, mentális társadalomban élünk. Ezt még biztonságosnak érezzük, nem ráz meg minket túlzottan. Mostanában sokan elindultak a spirituális ösvényen, abban a reményben, hogy megvilágosodnak, anélkül, hogy az árnyékukkal szembesülnének.
  
  Elég kevés ember tudja, hogyan kezdje el az igazi emocionális gyógyítást. Még a terapeuták, a gyógyítók és a csoportvezetők között is meglepően kevesen akadnak, akik tényleg tudják, hogyan kell másokat irányítani az emocionális gyógyulási folyamat során. Hiszen ahhoz, hogy segíteni tudjanak, nekik is keresztül kell menniük saját gyógyítási folyamatukon. Tehát a teljes emocionális gyógyulás elengedhetetlen feltétele annak, hogy tudatos személyiséggé váljunk.
  
  
  *
  
  Hajlandó vagyok
  emocionális szinten
  is gyógyulni.

  NOVEMBER 6
  
  Hogyan fogjunk hozzá az emocionális szint gyógyításához
  
  
  Ha el akarjuk kezdeni az emocionális szint gyógyítását, fel kell vállalnunk azt a kockázatot, amely együtt jár az életünk problémás területeivel való szembesüléssel. Vannak az életünkben területek, amelyek állandóan gondot jelentenek. A világegyetem így hívja fel a figyelmünket arra, amin dolgoznunk kell. A gondok a legkülönbözőbbek lehetnek: egészségi problémák, elhízás, rosszul működő kapcsolatok, anyagi nehézségek, szenvedélybetegségek vagy egy nehezen kezelhető gyerek. Hajlandónak kell lennünk leásni egészen a dolgok legmélyéig, hogy kapcsolatba kerülhessünk a gondokhoz kapcsolódó érzelmeinkkel. Nem kerülhetjük ki ezeket az érzelmeket: ha hajlandók vagyunk elfogadni üzenetüket és tanításukat bármilyen élethelyzetben, a gyógyulási folyamat is beindul.
  
  
  *
  
  Milyen gondok vannak az életemben?
  Min kell dolgoznom, hogy elinduljon
  a gyógyulási folyamat?
  Bátran szembenézek a problémákkal.

  NOVEMBER 7
  
  Szembesülés a változással és a fejlődéssel
  
  
  Mindannyiunk lényének van egy fejlődésre és változásra vágyó része. Ez a részünk mindent megtesz azért, hogy tudatossá válhasson.
  
  Viszont mindnyájunkban ott rejlik a változástól való félelem is. Pszichénk konzervatív oldala arra törekszik, hogy megvédjen minket az ismeretlen veszélyektől. Úgy okoskodik, hogy ha eddig megvoltunk, akkor ezután is elleszünk valahogy, nincs szükség semmi lényegi változásra. Biztonságosabb, ha mindent a régi, megszokott rendben folytatunk.
  
  Lényünk mindkét részének meg kell adni a kellő tiszteletet. Az egyik változásra ösztönöz és előrevisz bennünket, a másik viszont nem engedi, hogy túl gyorsan haladjunk előre, vagy letérjünk a helyes útról, és túl sok feladatot vállaljunk magunkra. Gyakran úgy érezzük, hogy ez a küzdelem szinte kettészakít bennünket. A megoldás az, hogy megértjük és tiszteljük mindkét oldalunkat, és megtaláljuk a fejlődésnek azt a tempóját, amely mindkét részünk számára követhető.
  
  
  *
  
  Fejlődésem és változásom
  irama kényelmes,
  ám ugyanakkor izgalmas is.

  NOVEMBER 8
  
  Félelem az önismerettől
  
  
  Sok ember úgy él, hogy tudat alatt bizonyos fokig megtagadja saját gondolatait és érzelmeit. Önmagunkba nézni és megismerkedni saját magunkkal, ijesztő lehet. Attól félünk, hogy egy értéktelen emberrel találjuk szemben magunkat, vagy valami sötét titokra bukkanunk a felszín alatti mélységben.
  
  Egy dolgot biztosan állíthatok - nem vagy rossz ember. Szép vagy és erős, csak lehet, hogy nem kaptál elég szeretetet és törődést ahhoz, hogy megtanuld szeretni magad. Saját fejlődési folyamatom során és több ezer embernél, akikkel együtt dolgoztam, mindig azt tapasztaltam, hogy az igazsággal való szembesülésnek felszabadító és gyógyító hatása van. A titok, amely lényed legmélyén rejlik, nem más, mint hogy rendkívüli vagy és tökéletes.
  
  
  *
  
  Hajlandó vagyok
  megismerni önmagam
  minden szinten.

  NOVEMBER 9
  
  Minden seb gyógyítható
  
  
  Ha le akarjuk küzdeni félelmünket az önismerettől, fontos tudnunk, hogy minden seb gyógyítható. Ha mélyen magunkba nézünk, képesek leszünk elengedni a magunkban hordozott emocionális fájdalmainkat, képesek leszünk felismerni és méltányolni gondolatainkat, érzéseinket, élményeinket, és megengedjük magunknak eltemetett érzelmeink átérzését és kifejezését.
  
  Három fontos összetevője van az ilyen mélyreható gyógyításnak. Hajlandónak kell lenned elvégezni az ezzel járó munkát, bármilyen nehéz is legyen az. Fontos, hogy megkapd az ehhez szükséges segítséget egy olyan környezettől vagy olyan emberektől, akik melletted vannak a gyógyulásnál. Végül nagyon fontos, hogy szánj elegendő időt ahhoz, hogy a lelked különböző rétegein áthatolhass: ez általában néhány év. Mindenképpen megéri, mert cserébe megtapasztalod az igazi szabadságot.
  
  
  *
  
  Megadom magamnak azt az időt, támogatást
  és elkötelezettséget, amely szükséges,
  hogy teljessé és szabaddá váljak.

  NOVEMBER 10
  
  Árnyékszemélyiségünk
  
  
  Árnyékunk lehet lényünk bármely része, bármilyen belső energiánk, személyiségünk bármely aspektusa, amelyet még nem ismertünk fel és nem öleltünk magunkhoz, s amelynek még nem adtuk meg a lehetőséget a természetes kifejeződésre. Bármerre megyünk, követ bennünket, akár az árnyékunk egy napos délután. Nem szabadulhatunk meg tőle úgy, hogy nem veszünk róla tudomást, vagy azt kívánjuk, bárcsak tűnne el. Árnyékunk általában lényünknek olyan része, amely szintén szeretetre és elfogadásra vágyik, és addig követ bennünket, amíg tudomást nem veszünk róla és el nem kezdünk foglalkozni vele.
  
  
  *
  
  Lényem mely része
  igényelhet
  több szeretetet és kifejezést
  az életemben?

  NOVEMBER 11
  
  Ismerkedj meg árnyékoddal
  
  
  Árnyékszemélyiséged azokból a természetes energiákból tevődik össze, amelyeket elnyomtál, megtagadtál. A hosszú időn keresztül mellőzött energiák rengeteg ki nem fejezett erőt gyűjtenek össze, ezért ijesztő lehet szembenézni velük. Lényegében ezek mind szükséges és természetes energiák, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres élethez. Ha meg akarjuk találni az utat ezekhez az energiákhoz, valamilyen módon kapcsolatba kell lépnünk árnyékszemélyiségünkkel.
  
  
  *
  
  Hajlandó vagyok
  szembesülni
  árnyékszemélyiségemmel.

  NOVEMBER 12
  
  Fogadd el árnyékszemélyiségedet
  
  
  Az árnyékod úgy jött létre, hogy családod, környezeted, a társadalom erőteljesen helytelenített valamit. Néhány ember árnyékszemélyisége agresszív. Ez olyankor fordul elő, ha gyermekkorukban elnyomták bennük a természetes, egészséges agressziót. Az ilyen embereknek meg kell tanulniuk ismét magukhoz ölelni agressziójukat és személyiségük részévé tenni - ez fontos céljaik eléréséhez az életben. Másoknál az árnyék a sebezhetőséget leplezi. Ez akkor alakul ki, ha családjuk helytelenítette a sebezhetőségük kifejezését. Nekik természetes emberi vágyaikat és függőségeiket kell összerendezni. Kultúránk sok esetben elnyomja a természetes érzékiséget és nemiséget, amelyek aztán árnyékszemélyiségünk részeivé válnak, az egyes emberekben és az egész társadalomban egyaránt. Ha magunkhoz öleljük lényünk összes aspektusát, egészséges, boldog, teljes emberekké válhatunk.
  
  
  *
  
  Megtanulom
  elfogadni és magamhoz ölelni
  személyiségem minden aspektusát.

  NOVEMBER 13
  
  A családi árnyék
  
  
  Gyakran megfigyelhetjük, hogy az árnyék miként vetül ki családokra. Valamelyik gyerekből lázadó lesz - vagy fekete bárány -, s viselkedésében felszínre hozza azokat a tulajdonságokat, amelyeket a család többi tagja megtagad. Ő testesíti meg a család árnyékszemélyiségét. Ez a gyerek elkezdi gyűlölni és hibáztatni önmagát, a család többi tagja is vagy kritizálja őt, vagy mindenáron segíteni akar. Így nem kell szembesülniük saját megoldatlan problémáikkal. Ha a "fekete bárányban" kezdetét veszi a gyógyulási folyamat, és már nem játssza tovább a ráosztott szerepet, akkor a család többi tagja szembesül azzal, hogy magába fogadja és szerves részévé tegye saját árnyékszemélyiségét.
  
  
  *
  
  Van-e a családomban valaki,
  aki megtestesíti
  a többiek árnyékszemélyiségét?
  Talán én vagyok az?

  NOVEMBER 14
  
  A kollektív árnyékszemélyiség
  
  
  A kollektív árnyékszemélyiség megfigyelhető olyan esetekben, ha egy társadalmi csoport vagy egy nemzet kivetíti megtagadott tulajdonságait egy másik fajra, etnikumra vagy országra, és félelmetes ellenségként tünteti fel. Ha nincs ellenséged, nem tudod kire kivetíteni saját sötét oldalad és kénytelen vagy szembesülni vele. Ez általában nehéz és gyötrelmes. Mennyivel könnyebb faji ellentéteket szítani, hidegháborút indítani, vagy tényleg megtámadni valakit.
  
  Személyes és kollektív problémáink megoldásához magunkba kell néznünk, és fel kell vállalnunk azt, amit a másikra vetítünk ki.
  
  
  *
  
  Elfogadom és egységbe rendezem
  lényem minden részét,
  így megtisztítom
  a kollektív árnyékszemélyiséget is.

  NOVEMBER 15
  
  A vizualizáció nem használható tagadásra
  
  
  A vizualizáció, ha helyesen használják, nagyon jó eszköz a pozitív változások elérésére. De arra nem használható, hogy segítségével továbbra is megtagadd lényed bizonyos oldalait. Egész egyszerűen nem fog működni. Nem úszhatod meg annyival, hogy csak a pozitívumokra összpontosítasz - arra, amit szeretsz vagy kellemesnek találsz az életben, amit már jól ismersz, otthonosan mozogsz benne és elfogadsz, de megtagadod azokat a dolgokat, amelyeket nem szeretsz, nincs rájuk szükséged, és megpróbálsz megszabadulni tőlük. A világegyetem működése nem ennyire egyszerű.
  
  Az élet újra és újra szembesít azzal, amitől legszívesebben elmenekülnél, míg végül megtanulod elfogadni és magadhoz ölelni. A vizualizációnak az a célja, hogy segítsen neked jobban megnyílni az élet előtt, nem pedig elzárkózni előle.
  
  
  *
  
  A vizualizáció
  segít feltárnom
  önmagam és az élet valamennyi oldalát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

XEvil 4.0 free demo

(Mashasum, 2017.12.12 19:33)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet captcha.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"