Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


november 16-30.

2008.08.06

  NOVEMBER 16
  
  Ítélkezés
  
  
  A spirituális útra lépők többsége törekszik az ítélkezés kerülésére. Felismertük, hogy az ítélkezés elválaszt bennünket egymástól, és ez fáj nekünk. Azonban azzal, hogy igyekszünk megszabadulni az ítélkezéstől, kiiktatjuk személyiségünk kritikus részét. Hiába próbálkozunk, belső kritikusunk nem fog eltűnni. Ez csak védekező reakció. Olyankor védekezünk, ha valamit nem értünk, félünk valamitől, vagy valami miatt nem tudjuk kifejezni önmagunkat.
  
  Ha le akarsz szokni az ítélkezésről, azzal csak elnyomod lényed egy részét. Gyakorlatilag elítéled belső kritikusodat. Ehelyett inkább ismerd fel és fogadd el őt, és nézz mögé, próbáld megérteni, mi mozgatja őt.
  
  
  *
  
  Elfogadom,
  hogy lényem egyik része
  hajlamos az ítélkezésre.

  NOVEMBER 17
  
  Minden tettünk valamilyen célt szolgál
  
  
  Bármit teszünk, annak egyetlen mozgatórugója van, legjobban így tudjuk kielégíteni vágyainkat, biztosítani életben maradásunkat, megteremteni a sikert, s átérezni, hogy tényleg érdemes élni. Sajnos a vágyaink kielégítésére és az önmagunkról való gondoskodásra kialakított mechanizmusok között nem egynek visszás hatásai vannak. Ezért kell öntudatlan gondoskodási és túlélési mechanizmusainkat felcserélnünk tudatosakra; ezek pozitívabbak, és a végeredményt tekintve sokkal hatékonyabbak.
  
  
  *
  
  Megtanulok
  tudatosan gondoskodni
  önmagamról.

  NOVEMBER 18
  
  Értékeljük régi viselkedésmintáinkat
  
  
  Becsüld meg az összes régi viselkedésmintádat mindazért, amit segítségükkel eddig elértél. Eddigi élettapasztalatod, és körülményeid olyanok voltak, hogy csak így tudtál gondoskodni önmagadról, és egyáltalán életben maradni.
  
  Függetlenül attól, hogy most milyen negatív színben tűnnek fel ezek a szokások, fontos méltányolni őket mindazért, amit érted tettek. Gondolkozz el azon, miben segítettek téged, mit adtak neked, mitől védtek meg. Most, hogy már kezded kinőni őket, és egyre jobban tudatosítod őket magadban, kényelmetlen korlátnak érzed mindet, és szeretnél megszabadulni tőlük. De ahogy elkezded elengedni őket, és hagyod, hogy helyesebb viselkedésmintákká változzanak át, ne felejts el köszönetet mondani nekik, mint régi barátaidnak, akiknek segítségével eljutottál életed mostani szakaszáig.
  
  
  *
  
  Méltányolom a régi viselkedésmintáimat,
  hiszen segítségükkel jutottam el idáig.
  Kész vagyok elengedni és átváltoztatni azokat,
  amelyekre többé már nincs szükségem.

  NOVEMBER 19
  
  Szükséged van az igényeidre
  
  
  Nem könnyű beismerni, hogy régi viselkedésmintáinkra tényleg szükség volt. Gyakran elítéljük magunkat régebbi szokásaink miatt. Pedig ha egy gyereknek szüksége van ételre, hogy tovább éljen, semmi értelme azt mondani neki, hogy "Nincs is szükséged erre az ételre, tanulj meg meglenni nélküle." A gyerek vagy megtalálja a módját, hogy megkapja az ételt, vagy meghal. Belső gyermekünknek igenis vannak bizonyos szükségletei - igényli a biztonságot, a törődést, a figyelmet és így tovább. Ezeket az igényeket ki kell elégíteni. Kétségeink, a dolgok letagadása, káros szenvedélyeink és minden régi viselkedésmintánk csupán egy öntudatlan eszköz a bennünk lévő gyermek igényeinek kielégítésére.
  
  Ideje megbocsátani magunknak, amiért igényeinket nem a megfelelő módon elégítettük ki a múltban, és meglátni a tényleges beteljesedéshez vezető új utakat.
  
  
  *
  
  Megbocsátom magamnak
  régi szokásaimat és viselkedésmintáimat.
  Megtanulom hatékonyan és pozitívan kielégíteni
  igényeimet.

  NOVEMBER 20
  
  Mindig vannak nehéz időszakok
  
  
  A tudatosodás útján elkerülhetetlenek a nehéz, zavaros periódusok. Ilyenkor gyakran teljesen helytelenül viselkedünk. Szapuljuk magunkat, mert azt hisszük, hogy már mindent értenünk és tudnunk kellene.
  
  Csakhogy megfeledkezünk arról, hogy ahányszor elérkezünk a megértés egy mélyebb rétegéhez, minden kicsit zavarossá válik köröttünk. Gyakran rémisztő vagy fájdalmas érzések is előjönnek belőlünk ilyenkor. De minden ilyen zavaros időszak magával hozza ajándékát is - a tudatosság kitágulását és elmélyülését. Ha megtanuljuk, hogy nem egy véges folyamatról van szó, és többé nem várjuk el, hogy mindent teljességében értsünk, egyre könnyebb lesz majd túljutnunk a zavaros periódusokon.
  
  
  *
  
  Türelmes vagyok magammal
  a nehezebb időszakokban is.
  Tudom, hogy ez is elmúlik egyszer,
  és mélyebb megértés lesz a jutalmam.

  NOVEMBER 21
  
  Bánj magaddal úgy, mint a barátoddal
  
  
  Ha érzed, hogy megint kezded szidni magad valami miatt, egy nagyon egyszerű módszerrel kihúzhatod magad a bajból. Csinálj úgy, mintha a legjobb barátoddal lenne dolgod. Hogyan beszélnél vele? Neki ugye sose mondanál olyan dolgokat, amilyeneket most a saját fejedhez vágsz. Senkivel sem bánnál olyan rosszul, mint ahogy magaddal teszed. Csak nem beszélnél így egy olyan emberrel, akit szeretsz? Légy megértő magaddal szemben, mint egy baráttal, és add meg magadnak azt a támogatást, amit bárkinek megadnál, akit szeretsz.
  
  
  *
  
  Önmagam
  legjobb barátja
  vagyok.

  NOVEMBER 22
  
  A fejlődés ciklikus folyamat
  
  
  A fejlődés ciklikus folyamat. Ha egy nehéz időszakon haladsz át, olyan, mintha sötét éjszakában botorkálnál. Aztán eljön a reggel, és egy darabig mindent szépnek s könnyűnek látsz. Tiéd a megértés fénye. Ekkor újabb kihívással kerülsz szembe. Ez előfordulhat napi, heti, havi vagy évi gyakorisággal.
  
  Ezért olyankor, amikor azt érzed, hogy azt sem tudod, mit csinálsz, megnyugtató az a tudat, hogy most keresztülmész egy cikluson. Ez is része a teljes folyamatnak.
  
  
  *
  
  Bízom
  a fejlődés
  folyamatában.

  NOVEMBER 23
  
  Legyél bizonytalan
  
  
  Ha egy zavaros perióduson mész keresztül, időzz el egy kicsit benne. Engedd meg magadnak, hogy egy ideig gondolataid zavarosak, kuszák, bizonytalanok legyenek. Néha szükséged van arra is, hogy egy darabig együtt élj az ilyen érzelmekkel. Nincs ebben semmi rossz. Lépj kapcsolatba önmagaddal, és belülről kérj tanácsot. Kérdezd meg, hogy mit kell megtanulnod. Hagyd, hogy a belső hang elvezessen azokhoz az emberekhez vagy helyzetekhez, akik vagy amelyek segíthetnek. Szép lassan úgyis a végére érsz ennek az időszaknak.
  
  És mindig megéri. Ha már magad mögött tudod ezt a periódust, és visszanézel rá, meglátod, hogy mit nyertél általa.
  
  
  *
  
  Nem baj,
  ha bizonytalannak érzem magam.
  Belső hangom megmutatja,
  amire szükségem van.

  NOVEMBER 24
  
  Tarts ki fejlődési folyamatod mellett
  
  
  Amikor egy zavaros időszakban vagy, nem könnyű kitartani a fejlődési folyamat mellett. Lényed különböző részei ellentétes irányban húznak, te pedig dönteni akarsz egyszer s mindenkorra, s végső megoldásra akarsz jutni. Ha tudatában vagy a benned lévő érzéseknek és nem bánod, hogy ellentmondásosak, zavarosak, bizonytalanok, akkor a bizonyosság lényed mélyebb rétegéből fog felmerülni. Belső igazságod vezérel majd. De ha le akarod rövidíteni ezt a folyamatot, akkor magadat fosztod meg attól a lehetőségtől, hogy elérj a belső bizonyosságig.
  
  
  *
  
  Hajlandó vagyok együttélni
  az ellentmondásaimmal, zavarommal,
  mert csak így jutok el a mélyebb igazsághoz.

  NOVEMBER 25
  
  Ne feledkezz meg a bizakodásról
  
  
  Valahányszor keresztülhaladsz egy fejlődési cikluson, lelkedben mindig egy újabb reménysugár gyúlik. De amikor fejetlenség lesz úrrá rajtad, nem jut eszedbe az sem, hogy egyszer volt már jobb is a helyzet, és hogy a zűrzavar nem állandósul. Egy mélyebb szinten bizakodsz, de egy másik hang azt mondja benned: "Úristen! Mitől van bennem ez az érzés? Fogalmam sincs, mi játszódik le bennem." Tudatosan emlékeztesd magad arra, hogy a bizonytalanság bármikor előfordul. A végén minden kitisztul. A megértés eljön, és a zűrzavarért cserébe szép ajándékokat fog hozni.
  
  
  *
  
  Bízom benne,
  hogy amit most átélek, azért cserébe
  ajándékot kapok.
  Világosságot és megértést nyerek ebből a
  tapasztalatból.

  NOVEMBER 26
  
  Szükségünk van átmeneti időszakokra
  
  
  Amikor életünk legnagyobb változásait éljük meg, gyakran szükségünk van egy kevésbé tevékeny időszakra. Ez lehet néhány perc, óra, nap vagy hónap, de lehet akár néhány év is. Ez a belső változás és fejlődés ideje, ilyenkor nem a külső dolgokra koncentrálunk. Amikor egy ilyen fázisban vagyunk, gyakran azt hisszük, valami nincs rendben. "Mi lehet velem? Semmi értelmeset nem csinálok. Legszívesebben föl se kelnék reggel az ágyból."
  
  Ha olyan típusú ember vagy, aki rendkívül tevékeny, és egész életében rengeteget dolgozott, lehet, hogy szükséged van erre a kikapcsolódásra, pihenésre. Ilyenkor csak engedd, hogy minden menjen körülötted a magad menetében, te csak a belső változásokra figyelj. Mondd magadnak: "Eleget dolgoztam már az életben, és sok mindent elértem. Most itt az ideje, hogy pihenjek, és újra feltöltődjek."
  
  
  *
  
  Megadom magamnak
  a belső átalakulásomhoz
  szükséges időt.

  NOVEMBER 27
  
  A spirális utazás
  
  
  A tudatosodás felé vezető utazás olyan, mint egy spirál. Állandóan ugyanazokon a körökön haladunk, de minden alkalommal egy mélyebb szintre érkezünk. Viselkedésmintáink lényegében nem változnak, csak mindig újabb és újabb szinteken gyógyítjuk őket. Ha azt látod, ugyanazt a leckét kaptad megint, ne gondold, hogy elsőre nem sikerült elsajátítanod a "tananyagot". Tudd, hogy egy spirális utazáson veszel részt, amelynek végállomása igazi otthonod lesz.
  
  
  *
  
  Utazásom spirális.
  Egyre mélyebben értékelek minden leckét,
  ahogy keresztülhatolok az újabb és újabb
  szinteken.

  NOVEMBER 28
  
  Háromféle félelem van
  
  
  A félelemnek három különböző fajtája van. Az egyik az, amikor tényleges veszély fenyeget, és az intuíciód figyelmeztet: "Ne menj oda. Ne tedd azt. Ez nem helyes." Tiszteld ezt az érzést, és mindig hallgass a szavára. A félelem második típusát akkor éled át, ha valami igazából nem veszélyes, mégis érzelmi szinten kihívást jelent. A benned lévő gyermek megszeppent a feladattól. Időzz el addig, míg megnyugszik, gondold át, mire van szükséged, és ügyelj arra, hogy bármi történjék, semmi bajod se eshessen. És ha már a benned lévő gyermek is készen áll, akkor nekivághatsz. A harmadik típusú félelem az, mikor kész vagy valaminek a megtételére, ami immár határozottan kihívást jelent. Tested és pszichéd átmenetileg félelemmel reagál arra az izgalomra, melyet egy új szintre lépéskor érzel. Ilyenkor a félelmet tekintsd az izgalom másik oldalának, és igyekezz mielőbb átjutni rajta.
  
  
  
*
  
  Megtanulom megbecsülni
  és tiszteletben tartani félelmemet.
  Ezután eldöntöm, mit tegyek.

  NOVEMBER 29
  
  Feltétel nélküli szeretet
  
  
  A világegyetemben jelenlévő magasabb intelligencia mindnyájunkat eláraszt feltétel nélküli szeretetével, és ha kapcsolatba kerülünk vele, egy-egy percre megtapasztalhatjuk a feltétlen szeretet állapotát.
  
  Ám az emberi szeretet feltételekhez kötött. A bennünk lévő gyermek vágyaitól és akaratától függ. Ha megpróbálunk feltétel nélkül szeretni, akkor elnyomjuk és megtagadjuk magunkban az emberi lényt és csak a spirituális lényünkkel azonosulunk.
  
  Engedjük meg spirituális lényünknek, hogy feltétel nélkül szeresse az emberi lényünket, aki viszont képtelen a feltétel nélküli szeretetre. Először és mindenekelőtt fontos, hogy megtanuljuk szeretni a tapasztalatainkat és fejlődési folyamatunkat.
  
  Tanuld meg elfogadni személyiségedet, függetlenül attól, milyen érzelmeket táplál: haragot, gyűlöletet, önzést, előítéleteket, és az összes többit - ezek mind az emberi tapasztalat részei. Csak annyira tudsz másokat szeretni, amennyire képes vagy önmagadat elfogadni és szeretni. Ez csakis így működik.
  
  
  *
  
  Megtanulom
  feltétel nélkül szeretni
  önmagamat.

  NOVEMBER 30
  
  A megvilágosodás
  
  
  A megvilágosodás hagyományos koncepciója magában foglalja összekapcsolódásunkat a szellemmel, és az emberi forma, a test határainak túllépését. Én nem így képzelem el a megvilágosodást. A kapcsolatfelvétel a szellem fényével csak az első lépés. Az igazi, komoly feladat az, hogy spirituális energiánkat maradéktalanul egységbe rendezzük emberi formánkban, azaz a testünkben, s így a földi síkon élhetünk megvilágosodott életet.
  
  
  *
  
  A megvilágosodás felé
  vezető ösvényen
  járok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tornado, earchquakes?! No, it is XEvil.

(Mashasum, 2017.12.12 20:07)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any anti-botnet protection.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"