Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az indigó és kristálygyermekek ajánlott nevelése

2008.02.10

Az indigó és kristálygyermekek ajánlott nevelése

                    ­(– a legfrissebb tapasztalatok alapján)

 

Kép    Egyre többen találkoznak manapság újfajta szülői problémákkal, melyek olyan szülő-gyermek viszonyra mutatnak, mely szokatlan és teljesen eltér az előttünk élő generációk tapasztalataitól. Vajon mi lehet ennek az oka? Bizonyára sokan feltették már ezt  kérdést maguknak. Az asztrológiai Vízöntőkor beköszöntének közeledte ennek a változásnak az oka. Képzeljük csak el a Vízöntő jelképét! Úgy árasztják el Földünket az elkövetkezendő évtizedekben az új típusú gyermekek, az új technikai vívmányok és lehetőségek, – de egyszerre a problémák is –, mint ahogy a kancsóból aláhullik a víz földre a csillagkép ábráján. De vajon kik lesznek képesek segíteni nekünk a változások feldolgozsában, a problémák megoldádásában? Talán éppen a spirituálisan fejlett inkarnációk? 

   Nancy Ann Tappe, amerikai színterapeuta "Understanding Your Life Trough Color" Című könyvében fogalmazta meg első­ként az életszín-elméletet, mely szerint, minden ember­nek van egy jellegzetes életszíne, néha kettő vagy három is kombinációban. Az életszí­nek olyanok, mint a színburkok, láthatóak az aurában és a színcsopor­ttól függő személyiségjegyeket jeleznek. Minden színburok bizo­nyos emberi tulajdonságokra való hajlamot hordoz. Tappe könyve az új gyerekekről szól, akiket indigó gyerekekként ismer ma a köztudat, mivel életszínük indigókék, és az ehhez társuló személyiségje­gyeket hordozzák.   Az indigógyerekek sze­mélyiségjegyei és tulajdonságai sokszor nehézséget okoznak, mert nincsenek kibékülve napjaink társadalmi berögződéseivel, tudatában vannak a dogmatikus elvek lekorlátozó erejének, és küzdenek is ellene minden erejükkel.

 

   Újabban kristálygyermekek leszületéséről is hallhatunk, akiknek aurája letisztultabb az indigóktól, kevésbé problémásak, nagyobb egyensúlyban vannak önmagukkal, és kisebb mértékben határozza meg fejlődésük kimenetelét környezetük, mint az indigókét. Róluk azonban részletesen itt még nem beszélünk, mivel az indigók nevelési tanácsai rájuk is sok tekintettben alkalmazhatók. Ők azonban az indigókkal szemben már nem rendelkeznek olyan erőteljes spirituális egoval, mint az indigók, nem játszák el az uralkodó szerepét

   A kristálygyerekek esetén már nem is annyira az ő nevelésükről lehet beszélni. Már egészen korán hatnak energetikailag környezetükre, és növekedve ők lesznek környezetük felnőttei számára az igazi tanítók, még ha ezt sokáig nem is veszi észre senki a környezetükben.

 

   Mindenütt a világon megfigyelhették a pedagógusok és a szülők az elmúltKép  évtizedekben, hogy egyre több gyerek viselkedik feltűnően normaellenzően. Emiatt sokan a különc gyerekek közül nehezebben képesek beilleszkedni közösségekbe.

   Nagy feladatot jelent a szülőknek, óvónőknek és tanároknak, hogy szembenézzenek azzal, hogy a jövő generáció mestereit kell nevelniük, akik ha elnyomásban élnek érzékenységük miatt letérnek útjuktól és elvesztik céljaikat. Ezért kell nagyon figyelni rájuk és megtalálni velük a közös nevezőt, meghallgatni őket, ha nehéz is megértenünk tapasztalataikat.

   Sokszor olyan képességeik vannak, amiket képesek felnőve is megtartani, ha nem érik őket elnyomó hatások. Ilyen adottság lehet például az auralátás, telepátia vagy a szellemek érzékelése is, vannak köztük akik pedig előző életeikre emlékeznek (manapság ez nem csak az indigókra igaz). Ne intézzük el egy legyintéssel, ha tapasztalataikról beszélnek! Nem szabad azonban faggatnunk sem őket, mert sokan megrettennek, ha elkezdünk kérdezgetni elképesztő megfigyeléseikről, nekik ugyanis ezek természetes tapasztalatok, mint a felkelő Nap fénye, és megrettenhetnek a követelőzésünktől. Ezekért, a képességeikért ők már hosszú életek alatt megküzdöttek, és most azért birtokolják újra azokat, hogy felnőve embertársaik segítésére alkalmazzák küldetésük beteljesítése végett.

 

 

Indigók jellemző személyiségjegyei, és megfelelő nevelésük tanácsai

 

Magasabb elvek szerint élnek, mivel tisztában vannak az élet igazságával. Azonban ez az érzékük csorbát szenvedhet agresszív szülők vagy nevelők hatására, akik rossz példát állítanak eléjük.

 

Tudják, hogy egyensúlyban kell élnünk önmagunkkal és kör­nyezetünkkel, gyakran erős a kapcsolatuk a természettel, az állatokkal vagy akár magával a Földanyával (mint szellemi létezővel). Érzik, hogy minden életet tisztelni kell, szeretettel és együttérzéssel kell kezelni.

   A nagyvárosi élet sokszor nem nyújt megfelelő teret rejtett (Kozmikus) energiájuk alkalmazására.

 

  Teljesértékűségüket jelzi, hogy gyakran egyesítik magukban a férfi és női aspektusokat (andro gin típus). Egyszer nagyon erősek, kitartóak (jang), máskor rendkívül érzékenyek és könnyen elsírják magukat (jin) még felnőtt ként is.

 

   Ismerik az alapelvet, mely szerint a Világegyetemben minden összefügg. Látják a kauzalitás törvényének működési elvét. Könnyeden megértik az okokat, és éppen ezért tudják segíteni embertársaikat tanácsadókként.

 

  Felette állnak a dogmáknak. Elhatárolódnak attól, hogy valamilyen skatulyába sorolják be őket. Akár földi spirituális mester nélkül, belső (Felettes Én általi) késztetésre is képesek túllépni a szülőktől rájuk hagyományozott vallási dogmákat. Nem szabad, hogy a szülők berögzült hittételekkel korlátozzák őket.

 

   Nem lehet olyasmire kényszeríteni őket, amit nem szeretnének, még ha büntetéssel is fenyegetik őket. Nem vesznek bele érzelmileg olyan mélyen a konfliktushelyzetekbe, hamar túllépnek dolgokon, de az alacsonyabb rezgéseket idővel ők kerülni kezdik. Ha például a szülő állandó kiabálással próbálja megnevelni, negatív hangrezgésével és programjával (pl.: „Te hülye gyerek…mindent elrontasz”) károsíthatja auráját, amire a válasz hosszú távon a szülőtől való elhidegülés lesz.

Kép  Hajlamosak rá, hogy különcök legyenek. Mivel őket sem értették/értik meg gyerekként, sokat törődnek hátrányos helyzetű vagy igazságtalanul kezelt társaikkal. Erős az empatikus készségük. A feltétlen szeretet a szülők, és nevelők részéről megadhatja nekik azt a hátteret, amire sürgetően szükségük van személyiségük és jellemük kibontakoztatásához.

 

 

 

   Őszinték, nyíltak mindenkivel. Ez gyakran értetlenséget vált ki az emberekből, hisz bántó is lehet őszinteségük. Ez azonban nem baj, hisz éppen az a céljuk, hogy rávilágítsanak a szálkákra szemünkben.

 

   Ha nem megfelelő környezetben és példák által vezérelve nőnek fel, akkor gyakran depresszívek, önpusztítók (pl. drogfüggők) vagy félénkek, maguknak valók lesznek serdülőkorukba lépve. Figyelni kell rájuk szüleiknek, de hagyni kell nekik, hogy saját bőrükön érezzék tetteik következményét. Csak ebből fognak tudni előre lépni, az állandó féltés, vagy ócsárolás nem győzi meg őket.

 

   Nem látnak határt a játék, nevetés, kapcsolat és munka között. Az életnek aspektusai egységes tapasztalatot alkotnak sokuk számára. Képesek a jelen pillanatban megélni mindazt, amivel foglalkoznak. Ha az óvónők vagy a tanárok nem engedik saját meggyőződésük szerint cselekedni őket, hatalmas ellenállást ébreszthetnek bennük.

 

   Érzékszerveik gyakran nagyon fejlettek, ezért felfokozott érzékenységük gyakori lelki vívódást okozhat náluk, még meg nem találják helyes útjukat. Sokszor azt érzik, hogy túl sokat követelnek tőlük, ezért hajlamosak lehetnek a pszichés betegségekre. Ha azonban tudatosítják életcéljukat immunitás alakul ki bennük, hiszen sokkal inkább érzik magukat szellemi lénynek, mint fizikainak, nem azonosítják magukat testükkel.

 

Kép  Nagyon érzékenyek a táp-lálkozás szempontjából is, legalkalmasabbak számukra a természetesen, és organikusan termesztett élelmiszerek. Még ha édesszájúak is, nem szabad engedni, hogy kizárólag édességet egyenek, nagyon figyelni kell a kezdetektől megfelelő vitaminbevitelükre! Ezek semmiképp ne tablettás koncentrátumok legyenek, ha-nem természetes gyümölcsök!

Nem értékelik túl az anyagi dolgokat, de rendkívül fontos számukra a tárgyak lelke. Ha anyagias környezetben nőnek fel, sajnos rendkívüli ragaszkodás alakulhat ki bennük tárgyaikhoz. Ez a tiszta szeretet hiányának eredménye a szülők részéről.

 

   Nehezen tudják szavakban kifejezni magukat, hisz a nyelv is csak egy norma az emberi társadalomban, ami túl korlátozott számukra. Emiatt nem beszélnek sokat spirituális tapasztalataikról, és ezért olyan érzékenyek a telepátia használatára.

 

  Nagy a tudásvágyuk, fontos számukra a struktúra, hogy átlássák az összefüggéseket. Nem fogadnak el egyszerű válaszokat, a valóságra kíváncsiak. Muszáj, hogy érezzék a válaszok mélyebb okát. Csak nehezen azonosulnak a hagyományos leegyszerűsített, bomlasztott iskolai témákkal, amikben nehéz meglátni az összefüggéseket az egyes tárgyak és a spiritualitás közt. A tanároknak nagyon figyelniük kell napjainkban, hogy az adott tárgyat megfelelő keretbe ágyazva közvetítsék a diákjaiknak. Például a magyar tanár beszéljen a művészettörténeti és a történelmi háttérről is röviden. Ez nem csak az indigóknak fontos!

 

   Az itt leírt jellemzők, és jó tanácsok sora összefoglalás a már felnőtt indigók és kristálygyermekek tapasztalataiból, valamint megfigyelés a növekvő indigó és kristálygyermekek viselkedéséről. Tanácsul szolgáljanak minden szülőnek, aki szeretné önmagában összhangban élő, önálló lénnyé nevelni gyermekét!  

Az indigók és kristálygyermekek nevében, az Indigó Kör egyik tagja,

Vomina

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Üzi-SZIA!!!!!!!!!

(Karsay Bernadett, 2011.04.17 16:38)

Szia Kinga! Egy indigó előadás sorozaton dolgozom férjemmel Istvánnal. Én tudtam, hogy kristályszülött vagy, ahogy én is, mert láttam, az aurád színét! A kristályszülöttek egy nagy szellemi családot alkotnak! Kinga, István indigókkal foglalkozik és én is! István emailcíme: karsay@vnet.hu Férjem a szellemvilág törvényeit oktatja és szívesen segít neked amiben tud!

Puszy:
Detty

sz.kinga@mailbox.hu

(Kinga, 2011.03.28 21:08)

Sziasztok!
Én a leírások, és a szüleim pontos elmondása alapján egyértelmű kristály gyerek vagyok. Három és fél éves koromig semmi szót nem szóltam, de anyumék mindent megértettek. Az ismerősök elküldtek orvoshoz is, de nem tudtak mit kezdeni velem. Miután elkezdtem oviba járni rá két hónappal folyékonyan elkezdtem beszélni. Azóta is mindig emlegetik, hogy addig volt jó élet, mert mai napig be nem áll a szám, ha valamit ki akarok fejteni.
Sajnos sokan elvontnak tekintenek, csak mert néha elmerengek, és nehezen figyelek oda a külvilágra, ha valami nagyon lefoglal, vagy egyáltalán nem megy. Imádok a színeket, mindenfélét lefestek, ami éppen jön. Megérzem az emberek lelki állapotát, és van akit sajnos nem is tudok elviselni magam körül.
Rengeteget váltottam iskolát, és oviba is kétszer váltanom kellett. Nehezen illeszkedek be bárhova is, pedig nem voltam sose problémás, se hiperaktív, ahogy az indigók, de a társaim gondolkodás módját nem tudom sokszor felfogni. Annyira elkorcsosulva gondolkodnak. Siránkoznak, pedig annyi minden szép van a világban, csak meg kéne látniuk. Apró dolgok, amiknek örülhetnének, de nem látnak a szemüktől.
Egyszer remélem mindenki észre veszik az apróbb jeleket, és változtatni fognak rajta.
Addig is kitartást mindenkinek :)
Kinga

Indigó generációk jellemzése

(Karsay Bernadettt, 2011.02.10 23:22)

Indigó generációk


Jelenleg legalább 7 különféle indigó generáció létezik. Bolygónkon komoly evoluciós folyamaton megy keresztül. Az 1800 évek vége óta kb. Kalkutai Teréz anya részben ezért született ez időtájt, hogy felkészítse a világot az újkor gyermekeire. Az első 4 generáció inkább érző. Köztük kevesen látók. Indigókanak nevezik őket. Az ötödik a gyémántgyermekek. Sötét kék vagy sötét lila aura jellemzi őket gyakran. Két fajtájuk van. A született médiumok és az érzők. A született médiumoknak a kornacsakrájuk, harmadik szemük nagyon akítv, mivel képességeiknél gyakran használják őket. Náluk ez veleszületett adottság. Az érzők csak éreznek dolgokat az intuíciójuknak köszönhetően. Ők is nagyon tehetségesek! A hatodik generáció a kristályszülöttek ( én is ilyen vagyok). Mi rokonlelkek vagyunk a gyémánt gyermekekkel, főkép a médium fajtájukkal. Az én párom is ebbe a generációba sorolható. A kristályszülettek született médiumok. Nagyon öreg lelkek sokan közöttük. A Föld kristályosodáson megy keresztül. Azaz az indigók egy része olyanná válik mint mi. Ennek segítsénél vagyunk itt résziglen. Az auránk színe világos, gyakran világos kék, sárga, opál színű. Nagyon aktív a kornacsakránk, harmadik szem csakránk. Ezeket gyakran használjuk azért. Az összes pszichés képességünk meg van, velük születtünk. Pl. "látók" vagyunk. Ilyen képességünk az auralátás, jövőbelátás, lélekláltás). Továbbá képesek vagyunk a telepátiára, telekinézisre, testelhagyásra. Igyekszünk indigók szülőkhöz leszületni. A hetedik generáció a szivárványszülöttek. Róluk még keveset tudunk. Sámánként látják meg a napvilágot. Gyakran hat lábujjal születnek. Az aurájuk gyakran szirvárványszínű, opálos. Kritályszülötteket választanak gyakran szülőknek. Ők mesteri tudással bírnak. Az összes pszichés képessük meg van. Nagyon öreg lelkek. Sokuk hiperaktív, türelmetlen gyerekkorában. Feladatuk, hogy tanítsanak, gyógyítsanak. Minden generáció mindigis jelen volt a Földön csak kisebb számban. Segítsetek, hogy segíthessünk a párommal és veletek a többi indigón!

Írta: Karsay Bernadett

Cím

(Indigó felnőtt gyerkőc, 2010.08.16 22:53)

Üdv mindenkinek.
Van itt ott sok duma hogyan kell velünk bánni és miket tudunk. Hm semmit sem tudunk jobban mint ti és nincsenek különleges képességeink. Ha figyel valaki akkor ő is hall és lát. Csak valamiért nem akarnak látni sőt erőszakosan elfordulnak a dolgoktól és uralkodni akarnak másokon és meg akarják mutatni, hogy ők többek mint a másik. És az értékrenddel nagy baj van MENNYIT ÉR AZ A SZAROS PAPÍR ÉS VAS??? Meg kéne látni mi az érték. Egy pár: Barátság szerelem szeretet. Nagyon beteg sajnos az emberiség nem látom hol a szíve az embereknek nem is értem hol van akinek valamikor az az ötlete támadt, hogy az egy sok legyen???

lehetséges, hogy visszatér...

(Vomina, 2009.07.18 20:10)

Kedves Pkai!

Ezek a képességek valójában mindnyájunkban ott vannak, mind válhatunk indigó vagy épp kristály lényekkl is (vagy nevezzük bárhogy), ezek a gyerekek attól érdekesek, hogy bizonyos értelemben eredendően hiperérzékenyek a világra. El lehet ugyan terelni a figyelmüket ezekről a dolgokról, de visszatérnek később valamilyen formában ezek a dolgok, rosszabb esetben a káros szenvedélyek pl. a drog irányába fordulnak, ami nagyon hasonló tapasztalatokhoz vezeti őket, mint amit saját spirituális erejükkel is képesek lettek volna megélni. Vannak persze olyanok is, akik a művészetben élik ki ezt az extázist. Mindnyájunkban ott az isteni szikra, csak ki kell bontakoztatnunk magunkból. Bármire képesek vagyunk, ha tudunk élni (és nem visszaélni) az energiáinkkal.

dobszy@hotmail.com

(Theeldaus, 2009.05.24 12:22)

A nyelv csak arra van hogy megfogalmazzunk érzelmeket, s azokból eredő gondolatokat, tehát az "indigógyerek" kifejezés lehetne teljesen más kifejezés is azonban,vannak okok amik ezt a nevet hozták létre okozatképpen. Ha már ilyen szkeptikus vagy, használhatnád a legfőbb mozgatóerődet, a logikát, kikövetkeztetni azt, hogy a világban a dolgok nem véletlenül jönnek létre tehát, Ezek a gyerekek/emberek sem kitalációk. Az értékrendjük és nézeteik is teljesen és ténylegesen mások. Mondjuk úgy hogyha egymás mellé állitanál sok ilyen gyereket, mind rendelkeznének a bölcsességükön kivűl egy mély azonos egyetértésssel a világgal kapcsolatban, azt hogy ezt különféle módokon fogalmazzák meg, az is csak a határtalan lehetőségeket mutatják világunkban. Ám céljaik ha megfigyeljük őket azonosak, --->Jobbátenni a világot! Gyakran gondolják emberek azt róluk hogy a kifejeződések az életük során amikben időnként megynyilvánulnak, valamelyik filmből valóak, vagy látták valahol de csalfa e látszat, mert a szívükből jön. :)

vélemény és kérdés

(pkai, 2009.05.04 10:57)

Én úgy gondolom, hogy mi szülők gondolhatunk dolgokat, hogy most valós vagy sem ez az indigógyerek elnevezés, de tény, hogy vannak gyerekek, akik teljesen máshogy látják a világot. Nekem van szerencsém egy ilyen gyerkőcöt nevelni, aki egyáltalán nem hiperaktív, bár néha lényegesen sok az energiája, kitűnő tanuló és véleményem szerint boldog gyerek. Igaz, hogy néha megijedek a feladattól, hogy én "irányítsam", neveljem őt, mert félek, hogy akaratomon kívül elnyomom a tehetségét. Nagy feladatnak tartom, hogy megértsem, ezért sokszor megpróbálom csak meghallgatni. Lenne egy kérdésem a hozzáértőktől: lehetséges az, ha valakiben gyerekkorában elnyomják ezeket a képességeit, vagy ő nem használja, ezek felnőtt korban visszatérjenek?

kheyona@freemail.hu

(Kheyona, 2008.10.07 19:37)

Roppant kiváncsi lennék rá, én mi vagyok pontosan, mert én nem látok aurát, de képes vagyok nem spiritiszta elmét gyakorta irányítani, ezen kívül imádom a természetet és különleges kapcsolatom van vele, mivel az elemek erejét /Tűz, víz/stb. képes vagyok használni. A vízereket és a különböző földsúgárzásokat bármilyen segítség, /pálca, inga/ nélkül is be tudom határolni. Sok embernek segítettem már. nem egyet meggyógyítottam az aktuális betegségéből, de még mindig nem tudom, hogy pontosan ki-mi vagyok és szeretném tudni, hogy vannak e hozzám hasonlók, mert jó lenne valakivel megosztani a tapasztalataimat, észrevételeimet előre is köszönöm. Kheyona

indigók... minden korban

(indigokor@citromail.hu, 2008.07.22 17:19)

Teljesen egyetértünk Réka a dolgokban. Igen láttam már ilyen gyerekeket és felnőtteket is, én is az vagyok..:) Csak azt érzem, minden, ami azt a látszatot kelti, mintha csak egy bizonyos időszakban jelentkezhetne, az időleges. Magasabb spirituális szinten létező, indigó és kristály, és gyémánt vagy nevezzék akárhogy...)aurájú mesterek mindig is éltek a Földön, csak legfeljebb nem ilyen sokan és nem itt nyugaton. Most nagy dózisban születünk ide, mert van dolgunk rendesen, de mindig is éltek hozzánk hasonlók bár más körülmények között!

bsolymosy.reka@t-online.hu

(solymosy, 2008.07.21 11:39)

A jelenlegi nem megfelelő oktatási rendszerrel én is egyetértek, de azzal már nem hogy az indigó jelenség egy kreáció.
Most vannak indigók anno nem voltak és most vannak kristálygyermekek, eddig nem voltak. Nem tudom ti valaha találkoztatok-e egy ilyen gyermekkel vagy felnőttel (ha inidgó). Nem minden hiperaktív gyermek az és nem minden indigó hiperaktív (ezzel egyetértek), de egyértelmű, hogy léteznek és nem köztün, hanem "velünk" élnek.
Nekem a kisfiam kristály gyermek és az unokahúgom indigó. Minden un. tulajdonság jellemző rájuk pedig egyik sem hiperaktív és még iskolába sem járnak ahol elkezdődhet igazán a nevelési rendszerrel történő befolyásolás egy gyermek életében. (a bölcsöde vagy az ovoda még nem teljesen ez a színtér).
Mások ők és különlegesek sok tekintetben, de természetesen gyermekek akiket az itteni földi életre kell nevelnünk, hogy mi pedig tőlük tanuljunk. Számtalan dolgot tudnék leírni, hogy mennyire máshogy viselkednek és milyen reakciók vannak. De azt hiszem a legfontosabb az lenne, hogy szeretettel és tisztelettel forduljunk feléjük, mert sokkal többet tudnak annál gyerekként is mint amit mi képzelünk róluk.

reakció

(jan, 2008.05.07 19:48)

Szerintem az, hogy az emberek köül van egy aura, tény, de ennek a színe spektrumra levetítve: lehet pl. indigó színű és mindig is voltak indigók.
Most úgymond az aurafotózás miatt lett felkapva a téma, és ennyiben valóban kreált fogalom, de nem kitalált jelnség. Nem minden hiperaktív gyerek indigó és fordítva sem igaz!
A gyerekek lekorlátolt nevelése tesz hiperaktívvá sok gyereket. (Lásd nevelésről: Illés Csilla cikke)

Adelaid

(Adelaid, 2008.05.03 18:42)

Neharagudjatok de ez az úgynevezett indigó gyerek elnevezés, ami valóban csak az , ez a hiperaktív gyerekeket jellemzi akikkel otthon és az iskolában nem tudnak mit kezdeni.
Valaki kitalálta ezt az "indigóságot" és könnyebb lett ilyen misztikus lepelbe csomagolni a problémákat, mint megoldani.!
Inkább normálisan kellene a gyerekneveléshez hozzákezdeni már pici korban mint ennyire elmisztifikálni!